1 - 8 August Cluj-Napoca

Mayar Sherif: „Sunt foarte mândră de mine și le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut ca să pot să ajung unde sunt azi”

Mayar Sherif și-a făcut, cu siguranță, mulți fani după această săptămână, nu doar pentru jocul ei, ci și pentru atitudinea pozitivă și declarațiile interesante.

Deși a pierdut ambele finale jucate, atât la simplu, cât și la dublu, pentru egipteancă rămâne cea mai bună săptămână a carierei de departe. Ea a jucat prima ei finală WTA a carierei și prima pentru orice jucătoare din Egipt.

Uite ce a spus după finala cu Andrea Petkovic.

Despre săptămâna ei de la Cluj

A fost o săptămână bună, dar cu un final dezamăgitor, dar e un rezultat pentru care am luptat cu tot ce-am avut, cu toată inima și tot efortul mental, și din păcate am ajuns azi epuizată mental. Andrea a făcut o săptămână grozavă, a jucat incredibil. Dar sunt fericită pentru cum m-am prezentat la acest turneu, sper că i-am făcut pe toți cei de acasă mândri.

Am muncit mult pe plan mental, am văzut acest turneu ca pe o oportunitate. Din aceste înfrângeri grele înveți cel mai mult.

Despre meciul în sine

Andreea a jucat foarte bine, bineînțeles, dar eu n-am fost acolo din punct de vedere mental, să fiu sinceră. Nu mi-am găsit jocul, n-am fost la un nivel mental bun. Dar nici ea nu mi-a dat nicio șansă să revin în joc, a jucat foarte bine.

Despre ce înseamnă pentru ea și pentru țara ei faptul că e prima jucătoare din Egipt într-o finală WTA

Înseamnă foarte mult pentru mine, încerc mereu să mă depășesc, astfel încât ca jucătoarele tinere de acasă și toți de acasă care au un vis, să creadă că pot reuși.

Despre medalionul ei, o reprezentare a Africii

Da, e Africa și un diamant în locul unde e Egiptul. Sunt foarte mândră de locul de unde vin, sunt foarte mândră că sunt o femeie din Africa, din Orientul Mijlociu, din lumea arabă care joacă tenis la un nivel înalt, deși condițiile de acasă sunt foarte dificile. Sunt foarte mândră de mine și le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut ca să pot să ajung unde sunt azi.

Dacă va reveni la anul la Cluj.

Dacă va fi turneul, sigur.

Despre obiectivele ei în continuare

Sincer, să nu mai pierd un meci ca cel de azi. Să muncesc la nivel mental, pentru că sunt sigură că am ce-mi trebuie pe partea de tenis, trebuie doar să o aduc pe teren, să muncesc mai mult, să-mi găsesc motivația să continui să muncesc. După o înfrângere ca azi, o să mănânc terenul data viitoare.

Despre cum se simte fiind imaginea tenisului din Egipt, cum se simte să fie un model pentru viitoarea generație

Încerc să dau tot ce am mai bun, nu doar pentru viitoarea generație, ci și pentru mine; să ofer un exemplu bun acasă, ca cei mai tineri să mă privească și să să zică: dacă ea poate, de ce nu și eu? Oricine de acasă care are un vis în sport, un vis în muncă, să fie cel mai bun din lume la ceva, o poate face.

Cu ce rămâne după cele două finale jucate aici

Cu multă experiență. A fost prima mea victorie WTA, în primul tur, de fapt, deci prima mea experiență a fost una grozavă. Au fost și momente dificile, cum a fost semifinala în fața publicului din România. Totul e nou pentru mine, încerc să absorb cât de mult pot ca data viitoare să fiu o jucătoare mai puternică.

Categorii
Powered By the creators of