1 - 8 August Cluj-Napoca

Andrea Petkovic: „Sunt atât de fericită! Mi-a fost foarte greu să nu pot avea performanțele pe care le-am avut în trecut”

Andrea Petkovic era în al nouălea cer după titlul câștigat la Cluj: „Sunt cea mai fericită acum”, a spus ea în mai multe rânduri. Uite toate declarațiile făcute de ea pentru noi.

Despre câștigarea unui turneu WTA după 6 ani

Mă simt atât de fericită. Se simt ca fiind mai mult de 6 ani pentru că s-au întâmplat atât de multe lucruri în acești ani, eram gata să mă retrag, aproape că m-am retras. Am început cinci noi locuri de muncă, așa că acum mă întorc la ceea ce îmi place cel mai mult, tenisul, și să câștig este cel mai frumos sentiment, așa că acum sunt cea mai fericită persoană.

Cum a fost săptămâna din Cluj

A fost cu adevărat uimitor. Singurul lucru pe care îl regret, mi-aș dori să fi venit mai devreme pentru că atunci aș fi avut câteva zile să văd câteva locuri înainte să încep să joc meciuri și apoi să trebuiască să mă odihnesc. Este singurul lucru pentru care mă simt tristă. Am avut cea mai bună săptămână; toți oamenii au fost atât de prietenoși și ne-au întâmpinat cu brațele deschise.

Oriunde am fost, toată lumea a fost atât de prietenoasă, publicul a fost uimitor, mai ales după ce am jucat atât de multe luni fără public, a fost ca o gură de aer proaspăt și e oxigen pentru un jucător de tenis, așa că am o mulțime de amintiri minunate pe care le voi prețui veșnic în inima mea.

Dacă va juca în octombrie la Cluj

Da, cu siguranță. Cred că Patrick a făcut asta intenționat pentru că a crezut că sunt deja în vârstă – că trebuie să o aduc înapoi, trebuie să-și apere titlul, cine știe dacă va mai juca anul viitor – (râde). Deci, a făcut o treabă bună și cu siguranță vreau să revin.

Despre ce urmează pentru ea

Mă întorc în Statele Unite pe hardcourt. Mă simt, în sfârșit, mai confortabil pe hard și sper să pot lua această formă bună și încrederea pe care am câștigat-o aici la Cluj și să o duc cu mine peste ocean.

Despre ce o inspiră să joace în continuare

Am încercat atât de multe alte lucruri, am scris o carte, am găzduit o emisiune TV în Germania și totul este distractiv și grozav, dar lucrul care mă pasionează cel mai mult este tenisul și întotdeauna a fost așa. Mi-a fost foarte greu să nu pot avea performanțele pe care le-am avut în trecut. Am așteptări foarte mare de la mine și știu ce fel de jucătoare pot fi. Așadar, a fost foarte greu pentru mine în acești 5-6 ani să nu-mi pot atinge întregul potențial. Acum încet, încet revin la forma precedentă și sper că și corpul meu va rezista, astfel încât să pot juca mult mai mulți ani.

Despre revenirea la vechiul ei antrenor

Lucram împreună când am avut cel mai bun sezon în 2011 și am lucrat timp de cinci ani, dar apoi am avut atât de multe accidentări și mi-a fost foarte greu să mă antrenez așa cum a vrut el așa că a plecat un pic în partea întunecată, adică spre bărbați (râde). Dar apoi și-a găsit din nou rațiunea, să se întoarcă la adevăratul tenis, tenisul feminin, iar acum e înapoi în WTA. Sunt atât de fericit că îl am în echipa mea și, în sfârșit, corpul meu e într-o stare bună și mă simt din nou bine, pot face antrenamentele pe care amândoi dorim să le fac, de aceea am constanță și joc din nou bine.

Despre scrierea cărții și cum a ajutat-o să fie o jucătoare mai bună

Lucrul bun este că am avut mai puțină presiune pe teren, pentru că știam că am alte lucruri la care mă pricepeam. Poate că nu la fel de grozav ca la tenis și mă bucur că mi-a luat puțină presiune din a avea succes în tenis și, de asemenea, m-a ajutat să fac față emoțiilor în timp ce le scriam și le puneam într-o formă nouă. Pentru mine, a fost și un mod de a-mi ține mintea departe de tenis timp de cel puțin una-două ore pe zi, așa că mi-a plăcut asta.

Despre cartea fiind tradusă mai întâi în limba română înainte de orice altă limbă

Da, știu asta și sunt atât de fericită. Editorul meu m-a sunat, a fost acum două-trei luni – știi că România vrea să-ți cumpere cartea?- și eu eram, serios? Am fost atât de fericită, așa că poate mă pot întoarce într-o zi pentru a semna cărți într-o librărie.

Categorii
Powered By the creators of