1 - 8 August Cluj-Napoca

Marea finală: Mayar Sherif vs Andrea Petkovic, preview | Cine va câștiga trofeul Winners Open?

La capătul unei săptămâni intense și frumoase, finala probei de simplu de la Winners Open a fost stabilită: Mayar Sherif vs Andrea Petkovic, o întâlnire între două jucătoare aflate în puncte diferite ale carierei, cu stiluri de joc și povești de viață diferite, dar extraordinar de frumoase.

În vârstă de 25 de ani, Mayar Sherif abia acum intră în tenisul mare, cu prima ei finală WTA în proba de simplu, dublată și de cea pierdută azi la dublu, alături de Katarzyna Piter. Dincolo, Andrea Petkovic e mai degrabă în a doua parte a carierei sale – o carieră impresionantă, aceasta fiind a 13-a finală WTA pe care o va juca.

Dintre cele două, Sherif are o săptămână cu adevărat remarcabilă. Calificată în finala de simplu fără set pierdut, Sherif scrie istorie pentru Egipt, devenind prima jucătoare din țara ei care apare într-o finală WTA. În drumul ei, Sherif a trecut întâi de Alize Cornet (favorită 1, 6-2, 6-4), apoi de Alexandra Eala (6-2, 6-2), de Kristina Kucova (favorită 8, 6-3, 6-1) și acum de Mihaela Buzărnescu (7-6, 6-4). Mihaela Buzărnescu este, așadar, singura jucătoare care a reușit să câștige mai mult de patru game-uri într-un set cu Sherif. Peste toate aceste rezultate se adaugă și calificarea în finala de dublu, unde Sherif și Piter nu pierduseră set până la înfrângerea cu Dzalamidze și Juvan.

În partea cealaltă, Andrea și-a respectat statutul de favorită, ea fiind singurul cap de serie din semifinale. Favorită 2 la Winners Open, Petkovic a avut o săptămână în care tenisul ei a oscilat. Dar, cu toate astea, a găsit o cale să rămână în turneu; în special cu Seone Mendez, unde a revenit de la set și 0-3 în setul doi. Petkovic a gestionat toate meciurile din această săptămână cu multă maturitate și a accelerat doar atunci când s-a simțit în pericol; n-a forțat, n-a excelat cap-coadă, dar atunci când a trebuit și-a scos la înaintare acel tenis agresiv și foarte compact de pe linia de fund.

Finala de duminică are o importanță aparte pentru ambele jucătoare. Sherif va încerca să câștige primul ei titlu WTA și să închidă săptămâna de vis de la Cluj în cel mai bun mod cu putință. Andrea Petkovic va dori să țină din nou în brațe un  trofeu important, ultimul ei turneu câștigat fiind acum șase ani, în 2015, la Antwerp (WTA 500).

Așa că mizele sunt mari. Și, pe lângă miză, va fi și meciul în sine, care promite să fie spectaculos.

Petkovic și Sherif se vor întâlni în premieră la Cluj. Iar la cum au jucat săptămâna asta, se anunță o întâlnire care nu trebuie ratată. Dacă avem în vedere forma lui Sherif și tenisul pe care l-a arătat săptămâna asta la Cluj, misiunea Andreei nu pare facilă; Sherif a reconfirmat, prin victoria cu Buzărnescu, că e greu de scos de pe teren și, pentru a face asta, chiar e nevoie de ceva special din partea adversarelor. E drept, acum Sherif e cea care se află în ape noi; tot ea e și cea care va căuta să compenseze pentru lipsa de experiență cu atitudinea senină și avântată pe care ne-a arătat-o toată săptămâna.

Avânt a demonstrat și Petkovic, care va avea de partea ei și experiența; a mai fost în situații similare – și încă în multe rânduri -, deci știe cum să gestioneze astfel de meciuri. Petkovic va încerca, de asemenea, să fie foarte agresivă – așa cum a fost și cu Krunic, în semifinale, pentru a nu o lăsa pe Sherif să se desfășoare în voie și să transforme finala într-un meci de uzură.

Categories
Powered By the creators of