1 - 8 August Cluj-Napoca

Andrea Petkovic își continuă revenirea de formă, o învinge pe Aleksandra Krunic și merge în finala Winners Open!

După 6-4, 6-2 cu Aleksandra Krunic, Andrea Petkovic se califică în finala turneului Winners Open, a doua ei finală WTA în acest sezon, după cea de la Hamburg, pierdută în fața Gabrielei Ruse. În total, aceasta a 13-a finală WTA a carierei pentru Petkovic iar mâine va încerca să cucerească al 7-lea trofeu, după o pauză de aproape șapte ani. 

Cu două meciuri câștigate într-o zi, după ce semifinala cu Seone Mendez a fost întreruptă aseară la 5-1 în decisiv pentru ea din cauza întunericului, Petkovic confirmă vara grozavă pe care o are. Ea a ajuns cel puțin în semifinale în ultimele trei turnee pe care le-a jucat: finală la Hamburg (WTA 250), semifinale la Belgrad (WTA 125K) și acum încă o finală la Cluj (WTA 250). 

Petkovic îi oprește, astfel, săptămâna excelentă a Aleksandrei Krunic, care din calificări a ajuns în semifinalele Winners Open, un rezultat care vine după trei ani în care nu mai legase mai mult de două victorii pe un tablou WTA și care o readuce în Top 200 WTA. 

Cu cinci victorii consecutive la Cluj, Krunic nu a mai putut replica în semifinala cu Petkovic acel tenis dezinvolt și spectaculos pe care l-am tot văzut în această săptămână. Atât pentru că, poate, resursele ei nu au mai fost suficiente, cât mai ales pentru că a avut în față o adversară care și-a ridicat nivelul exact când a trebuit – așa cum a făcut toată săptămâna la Cluj – și a adus în semifinale un tenis fără fisuri sau ezitări. 

Petkovic a făcut, de altfel, unul dintre cele mai bune meciuri ale sale din toată această săptămână, atacând ce a avut de atacat, cu o lungime deranjantă în lovituri de fiecare dată și fiind mereu pregătită să anticipeze mișcările sârboaicei: că au fost scurtele inspirate, că au fost acele lovituri de dreapta din alergare sau reverul în lung de linie atât de periculos al Aleksandrei. 

Singurul moment mai dificil pentru Andrea în această semifinală a venit în setul doi, când a fost aproape să fie egalată, deși a condus cu 3-0. Momentul a fost însă gestionat impecabil, reușind să facă un nou break la 3-2 – break pe care l-a susținut până la finalul meciului și care i-a adus și victoria, în cele din urmă. 

,,Aleksandra e o jucătoare foarte bună, dar și o persoană foarte drăguță și talentată. A trebuit să fiu agresivă, să fiu atentă la scurtele ei și cred că am făcut un meci mult mai bun decât ieri.  Nu am mai jucat până acum cu Mayar, ne-am mai antrenat împreună, dar îmi doresc doar să mă recuperez și să mă odihnesc pentru finala de mâine”, a declarat Petkovic la finalul meciului. 

Pentru primul său titlu WTA după mai bine de șase ani, Petkovic o va avea ca adversară pe Mayar Sherif, cea care a învins-o în două seturi, 7-6, 6-4, pe Mihaela Buzărnescu. Aceasta va fi prima lor întâlnire. 

 

Categories
Powered By the creators of