1 - 8 August Cluj-Napoca

Mayar Sherif continuă să scrie istorie, trece de Kristina Kucova, se califică în prima semifinală WTA a carierei!

Prin victoria clară (6-3, 6-1) obținută în fața Kristinei Kucova, favorita 8 a turneului, Mayar Sherif a ajuns în prima ei semifinală a carierei. Este cel mai important rezultat din cariera lui Sherif, care continuă astfel seria premierelor pentru Egipt: este prima jucătoare din țara ei care atinge această fază într-un turneu WTA.

Ajunsă la Cluj după prezența la Jocurile Olimpice, unde a fost învinsă în primul tur de Rebecca Peterson, Sherif a luat lucrurile de unde le-a lăsat înainte de Tokyo, perioadă în care a jucat finala turneului de la Montpellier (ITF, 60K) și în sferturile de finală la Bastad (WTA 125). La Winners Open, ea a confirmat forma bună prin care trece și a depășit bornă după bornă: a bifat una dintre cele mai importante victorii ale ei, prin succesul cu Alize Cornet, favorita 1 a turneului, a ajuns în premieră într-un sfert de finală WTA – iar acum tocmai ce a făcut un alt pas important înainte.

Eliminarea Kristinei Kucova, favorita 8 a turneului, care ieri câștigase un meci de trei ore cu Irina Bara, înseamnă că Andrea Petkovic rămâne singurul cap de serie pe tabloul principal de simplu.

În meciul cu Kristina Kucova, Sherif a dominat la toate capitolele, demonstrând, încă o dată, cât de bine se simte pe zgură. Cum spuneam și în preview-ul turneului, jocul egiptencei se potrivește bine cu suprafața roșie. Sherif e una dintre acele jucătoare capabile închidă punctul în multe feluri: stă bine în defensivă, are varietate, joacă multe scurte, dar are și jocul agresiv și loviturile incisive de pe linia de fund.

Cu lovitura ei de forehand, cea mai importantă armă a jocului ei, Mayar a făcut ravagii astăzi. A lovit câștigător din aproape orice parte a terenului și a reușit, constant, să-și deschidă terenul cu această lovitură ori de câte ori a dorit, expunând astfel deplasarea adversarei, care n-a mai avut la fel de multe resurse azi, după meciul epuizant cu Irina Bara.

Sherif a încheiat meciul cu 21 de lovituri câștigătoare, dublu față de adversara ei.

Și pentru încă o premieră – prima ei finală WTA – Mayar Sherif se va duela cu învingătoarea meciului Kristyna Pliskova – Mihaela Buzărnescu. Sherif nu a mai jucat până acum contra niciuneia.

Categories
Powered By the creators of