1 - 8 August Cluj-Napoca

Ce săptămână pentru Aleksandra Krunic! Venită din calificări, Krunic o învinge pe Schmiedlova și se califică în semifinale

Clasată pe locul 268 și fiind nevoită să joace calificări la Winners Open, Aleksandra Krunic trăiește una dintre cele mai frumoase săptămâni ale carierei sale. Intrată pe tabloul principal după două meciuri câștigate în calificări, Krunic avansează în semifinale după o victorie categorică, 6-3, 6-0, cu Anna-Karolina Schmiedlova. A fost  un meci pe care Krunic l-a dominat cap-coadă și a fost de neatins, începând cu serviciul (nu și-a pierdut niciodată serva în meci), scurtele (nu a ratat aproape nicio scurtă) și lovitura de dreapta, cu care a generat winner după winner. 

În vârstă de 28 de ani, fosta ocupantă a locului 39 WTA revine într-o semifinală WTA pentru prima dată din 2018, când triumfa la Rosmalen Open, turneu de categorie 250 desfășurat pe iarbă.

E  un moment important pentru sârboaică, pentru că acest rezultat vine după patru ani dificili. În 2018, ea era aproape de intrarea în top 30, la scurt timp după câștigarea primului titlu WTA, la Rosmalen. Dar apoi a început căderea: nu a mai legat mai mult de două victorii pe vreun tablou principal WTA sau Grand Slam până la … Cluj, ulterior a ieșit în afara primelor 250, iar anul trecut a jucat doar patru turnee. 

Acum e din nou pe o scena mare a tenisului, leagă din nou victoriile, iar tenisul ei creativ, aspru și dezinvolt face victimă după victimă. Astăzi, Anna Karolina Schmiedlova, o jucătoare redutabilă pe zgură, nu a găsit niciun leac în fața loviturilor iuți, rapide și deranjante ca lungime ale lui Krunic. Tot jocul Aleksandrei a funcționat la parametri foarte înalți și a lovit fiecare minge cu o încredere fantastică; aproape orice a atins s-a transformat în winner.

În fața acestui tenis atât de agresiv și precis, Schmiedlova a trebuit să se recunoască învinsă, dând impresia chiar că e împăcată cu înfrângerea și înțelegând că astăzi a avut în față o jucătoare care a jucat aproape perfect, că nu a putut face mai multe pentru a schimba soarta partidei. 

În semifinale, Krunic se va întâlni cu învingătoarea partidei Andrea Petkovic – Seone Mendez. Indiferent de adversară, meciul din semifinale va fi prima lor întâlnire. 

 

Categories
Powered By the creators of