1 - 8 August Cluj-Napoca

Andrea Petkovic conduce în meciul cu Seone Mendez, dar deznodământul e amânat pentru sâmbătă

Favorită 2 la Winners Open, Andrea Petkovic s-a apropiat la un singur game de calificare, după ce a întors dintr-o situație complicată meciul-maraton cu Seone Mendez, revenind de la 6-7, 0-3. Petkovic mai are de așteptat însă ca să se asigure de locul ei în semifinalele turneului de la Cluj. Ea o conducea cu 6-7 (6), 6-4, 5-1 pe tânăra Mendez, debutantă într-o astfel de fază în circuitul WTA, când meciul a fost întrerupt din cauza întunericului, urmând să fie reluat sâmbătă (ora 14.00).

Primul set al întâlnirii a avut de toate: spectacol, tenis bun, dramatism și reveniri importante. Mendez a fost cea care a condus aproape tot setul, ea a făcut prima break-ul și tot ea a avut șansa de a servi pentru primul set, la 5-3. Aici e momentul în care Andrea Petkovic își ridică mult nivel – ceea ce a făcut și cu Jaqueline Cristian în momentele mari -, devine foarte agresivă, salvează o minge de set și câștigă următoarele trei game-uri la rând, obligând-o pe australiancă să servească pentru a rămâne în primul set, la 6-5. De la minge de set, Mendez s-a trezit că e foarte aproape de a pierde setul.

Doar că, deși fără experiență la acest nivel, Winners Open fiind primul turneu WTA pe care-l joacă, Mendez a abordat cu o maturitate remarcabilă acest moment: s-a agățat de orice punct, s-a încurajat, a avut o atitudine potrivită și a dus setul în tiebreak. Un tiebreak pe care l-a gestionat, de asemenea, ireproșabil, în ciuda faptului că Petkovic a turat motoarele și a tot presat cu returul. Setul a fost câștigat de australiancă cu o scurtă surprinzătoare, pusă imediat după returul adversarei. 

În cele din urmă, lipsa de experiență a australiencei s-a văzut. Deși a condus cu set și 3-0, a fost suficient pentru Petkovic să joace mai bine un singur game – game-ul de la 3-1 – pentru ca Mendez să cedeze și să mai câștige doar un singur game până la momentul întreruperii. Petkovic nu a făcut lucruri mari pentru a câștiga acest set; a rămas aproape, a așteptat o mică oportunitate – iar când a venit, a apucat-o cu ambele mâini și nu i-a mai dat drumul. A făcut exact ceea ce face o jucătoare valoroasă, care nu se află în ziua ei cea mai bună, dar totuși știe ce să facă pentru a prelua controlul meciului. A găsit o cale de a ieși la suprafață contra unei jucătoare în zi de grație, dar fără experiență la acest nivel. 

După toate șansele irosite în setul doi, și văzându-se dusă în decisiv, Mendez a cedat inițiativa în setul trei. În vreme ce Petkovic a fost pe tot terenul, s-a deplasat și a lovit cu încredere, dominând majoritatea schimburilor de mingi și pedepsind toate serviciile doi ale adversarei. 

Dar întunericul a fost o amenințare neevitată, în cele din urmă. La 5-1 pentru Andrea, meciul a fost întrerupt de arbitru, el urmând să fie reluat sâmbătă, tot pe Central Court, de la ora 14.00.

Învingătoarea va juca, tot sâmbătă, cu Aleksandra Krunic, cea care a învins-o categoric pe Anna-Karolina Schmiedlova.

Ora va fi anunțată pe site-ul nostru.

 

Categories
Powered By the creators of