1 - 8 August Cluj-Napoca

Recap | Știm tabloul sferturilor de finală la Winners Open

Mayar Sherif face istorie la Cluj

Cu victoria 6-2, 6-2 în fața Alexandrei Eala, beneficiara unui wild card la Winners Open, Mayar Sherif a confirmat succesul important din primul tur, obținut în fața favoritei 1 Alize Cornet și s-a calificat în sferturile de finală la Winners Open. În felul acesta, ea mai depășește o bornă importantă în cariera ei – și pentru țara ei – devenind astfel singura jucătoare din Egipt care ajunge într-un sfert de finală WTA.  

Pentru Mayar, acest rezultat este unul cu adevărat remarcabil. Născută în Egipt și apoi stabilită în Spania, Sherif a crescut într-o țară fără mare tradiție în tenis. Dar, cu toate astea, Sherif a continuat să creadă în visul ei – de a fi o jucătoare profesionistă de tenis. A inspirat-o și succesul și povestea lui Ons Jabeur, una asemănătoare. I-a dat și mai multă încredere.  

Pentru prima ei semifinală la nivel WTA, Sherif o va avea ca adversară pe Kristina Kucova, cea care a eliminat-o pe Irina Bara după un meci epuizant și dramatic. Sherif s-a mai întâlnit cu Kucova de patru ori până acum, câștigând trei din cele patru meciuri jucate. 

Mihaela Buzărnescu, singura jucătoare din România rămasă pe tabloul principal de simplu la Winners Open

Mihaela Buzărnescu, singura jucătoare din România rămasă pe tabloul principal de simplu la Winners Open, se califică în sferturile de finală după o victorie foarte bună cu Lara Arruabarena. A fost 6-3, 7-5 pentru Mihaela, care a revenit în setul doi de la 3-5, reușind să câștige următoarele patru game-uri la rând pentru o victorie necesară, care o duce în primul ei sfert de finală WTA din acest an. Ultima dată când Mihaela ajungea într-o astfel de fază, într-un turneu WTA, se întâmpla în septembrie 2019, la Hiroshima (WTA 250). 

În meciul următor, Mihaela se revede cu Kristyna Pliskova, cu care a mai jucat în 2018, la Praga, meci încheiat cu o victorie clară a Mihaelei, 6-2, 6-3. 

Irina Bara e eliminată de la Winners Open, Kristina Kucova în mare formă

Irina Bara a făcut un meci excelent cu Kristina Kucova, a luptat grozav, și-a creat oportunități și a fost la câteva puncte de o victorie prețioasă: 5-4 în setul decisiv, 4-1 în tiebreak-ul setului decisiv. Și totuși, victoria a mers la Kucova, o jucătoare în mare formă, care ajunge acum la șase victorii în ultimele șapte meciuri jucate. 

Kristina Kucova e de urmărit, așadar, de aici încolo pentru că, dintre jucătoarele calificate în sferturi, ea se află într-o perioada excelentă a carierei, cu o finală WTA la Gdynia. Iar acum cu o nouă calificare în sferturile de finală a unui turneu WTA. 

Kristyna Pliskova avanseză și ea în primul sfert de finală WTA din 2021

După un început de meci ezitant cu Katarzyna Kawa, în care s-a văzut rapid condusă cu 3-1, Pliskova a revenit puternic și a încheiat socotelile în două seturi relativ scurte, 6-4, 6-4. Pliskova se califică astfel în primul ei sfert de finală din 2021, după o pauză de fix un an de zile, ultima dată când ea ajungea într-o astfel de faza fiind chiar în august anul trecut, la Praga.

Kristyna Pliskova e pregătită acum să o primească în sferturi pe Mihaela Buzărnescu, care a trecut în două seturi, 6-3, 7-5 de Lara Arruabarena. 

 

Categories
Powered By the creators of