1 - 8 August Cluj-Napoca

Mihaela Buzărnescu: „Turneul e făcut, în primul rând, pentru jucătoarele românce și au fost create toate condițiile pentru noi”

Mihaela Buzărnescu era foarte mulțumită după victoria reușită cu Lara Arruabarrena în optimile de finală de la Winners Open, dar mai ales pentru că s-a asigurat astfel că turneul va avea în continuare o reprezentantă din România pe tabloul de simplu.

Victoria ei a fost cu atât mai prețioasă, cu cât condițiile de joc n-au fost ușoare. Mihaela explică:

„N-a fost ușor deloc, fiindcă astăzi vremea nu a fost deloc favorabilă. A fost vânt puternic, a și plouat, e frig. Plus că am simțit o presiune mai mare fiind ultima româncă rămasă pe tabloul de simplu. Mi-am dorit foarte mult să câștig pentru ca româncele să fie prezente în continuare în competiție și să vină spectatorii să ne susțină pe noi, nu doar pe celelalte fete rămase în joc. Mă bucur mult că am reușit să revin de la 5-3 în setul al doilea, Lara e o adversară puternică, are un stil de joc destul de aparte. Am mai jucat cu ea anul acesta pe hard și pot să spun că sunt foarte fericită că am reușit să câștig meciul acesta.”

În ce privește importanța reprezentării României pe tabloul principal, Mihaela a adăugat:

„Sunt sigură că turneul e făcut, în primul rând, pentru noi și au fost create toate condițiile pentru ca noi, româncele, să putem acumula puncte și să creștem în clasament. Din păcate, nu iese cum ne dorim noi pentru că în tenis oricine poate să piardă sau să câștige, e un sport ca o ruletă.”

Mihaela a vorbit și despre prezența la meci a primarului Clujului, Emil Boc. „În toate edițiile ce s-au ținut la Cluj este mereu în fruntea galeriei, a venit cu noi în Franța, în Cehia, mă bucur că a venit și astăzi și că mi-a purtat noroc. Sper să câștige acum și fetele la dublu și să rămânem în continuare în competiție.”

Categories
Powered By the creators of