1 - 8 August Cluj-Napoca

Mihaela Buzărnescu câștigă cu Lara Arruabarena, completează tabloul sferturilor de finală la Winners Open

Mihaela Buzărnescu, singura jucătoare din România rămasă pe tabloul principal de simplu la Winners Open, s-a calificat în sferturile de finală, după o victorie foarte bună cu Lara Arruabarena. A fost 6-3, 7-5 pentru Mihaela, care a revenit în setul doi de la 3-5, reușind să câștige patru game-uri la rând pentru o victorie necesară, care o duce în primul ei sfert de finală WTA din acest an. Ultima dată când Mihaela ajungea într-o astfel de fază într-un turneu WTA se întâmpla în septembrie 2019, la Hiroshima (Mihaela a mai reușit, recent, o semifinală la Bastad, într-un turneu din seria WTA 125k).

Când Mihaela joacă precum a jucat astăzi, puține lucruri sunt de făcut pentru adversară. Întregul meci cu Lara Arruabarena, o jucătoare valoroasă pe zgură, a fost despre Mihaela, drept dovadă numărul de lovituri direct câștigătoare (34, față de 5 ale adversarei); ea a făcut și desfăcut, ea a câștigat puncte și tot ea le-a pierdut. Lara a încercat să țină piept tenisului agresiv al Mihaelei și a și reușit pentru scurtă vreme în setul doi, când a avut șansa de a servi pentru set, la 5-3. Dar și acel segment în care jucătoarea din Spania a fost în avantaj a avut legătură, de asemenea, cu Mihaela, care a scăzut nivelul și a părut că forțează prea mult, poate un pic presată și grăbită de condițiile de joc, în mod evident nedorindu-și să fie ținută încă un set pe teren, în condițiile în care furtuna bătea la ușă.

Cu puțină atenție, Lara ar fi putut duce meciul în decisiv, însă aici intervine meritul Mihaelei, care de la 3-5 în setul doi a luat lucrurile de unde le lăsase în primul set: tenis rapid, lovituri ascuțite și lovite mereu devreme, multă agresivitate și precizie. În scor asta s-a tradus prin patru game-uri consecutive, care i-au adus Mihaelei o victorie sănătoasă, dar mai ales necesară pentru că în urma acestui rezultat ea se apropie de reintrarea în top 150 WTA. 

Rămasă singura jucătoare din România pe tabloul principal de simplu, Mihaela a recunoscut la final că a simțit presiune, dar publicul a ajutat-o și motivat-o să se concentreze și să lupte pentru victorie. ,,Sunt fericită că am câștigat pentru că nu a fost ușor având în vedere condițiile meteo. Am simțit puțină presiune pentru că  am rămas singura româncă din turneu. Acum există și mai multă presiune, dar o să fie bine, nu o să mă gândesc la asta, va fi fără presiune. Va mulțumesc că ați venit să ne susțineți și sper să veniți și zilele următoare”, a declarat Mihaela la finalul partidei. 

Pentru un loc în semifinale la Winners Open, Mihaela se va vedea cu Kristyna Pliskova, cea cu care a mai jucat doar o singură dată până acum. Mihaela a câștigat unicul meci disputat cu Pliskova, la Praga 2018 (WTA 250), în sferturile de finală, 6-2, 6-3. 

Categories
Powered By the creators of