1 - 8 August Cluj-Napoca

Kristina Kucova câștigă un meci extraordinar cu Irina Bara, se califică în sferturile de finală la Winners Open

Într-unul din cele mai spectaculoase și intense meciuri de la această ediție a Winners Open, Kristina Kucova, favorită 8, o învinge la cea mai mică dintre diferențe pe Irina Bara și se califică în sferturile de finală: a fost 2-6, 7-6, 7-6 pentru Kucova, care își continuă forma bună, după finala jucată în urmă cu câteva săptămâni la Gdynia Open (WTA 250).

Putem spune, fără mari dubii, că meciul Bara – Kucova a fost unul dintre cele mai calitative din cele desfășurate la Winners Open până acum. Cu cât meciul s-a prelungit, cu atât schimburile de mingi au devenit mai aspre, cu cât ne-am apropiat de final, cu atât drama și intensitatea au crescut. Acesta a fost, de altfel, primul meci de trei seturi de pe tabloul principal de la Cluj.

Primul set a fost în totalitate despre Irina. Ea a fost cea agresivă, în special la retur, ea a câștigat majoritatea schimburilor prelungite de mingi și tot ea a fost cea care a reușit niște treceri apărare-atac remarcabile; a găsit un echilibru aproape perfect între defensivă și atac, iar asta i-a permis să o țină pe Kucova departe de linia de fund a terenului.

În felul acesta, nu a lăsat-o pe slovacă să dicteze, iar setul a curs foarte repede în direcția Irinei, Kucova fiind chiar surprinsă de răspunsurile pe care românca le-a găsit cu returul. Tot jocul rotund și echilibrat al Irinei a pornit de la returul foarte bun, agresiv și lung. Acesta e și motivul pentru care, în tot primul set, Kristina și-a făcut doar o singură dată serviciul.

Deznodământ repetat

Întâlnirea lor de la Gdynia, din urmă cu câteva săptămâni, ne-a arătat însă că Kucova știe ce trebuie făcut într-un meci cu Irina. Astfel că, în setul doi, am avut parte de o altă Kristina Kucova, mai agresivă, mai atentă să pedepsească serviciul doi al Irinei și căutând să închidă punctele cât mai rapid. Agresivitatea sporită i-a adus un break, în chiar primul game din setul doi și a ajutat-o să păstreze o distanță destul de mare față de Irina, urcând la 5-3.

A fost un segment de meci cu multe puncte muncite, epuizante chiar, majoritatea încheiate cu lovituri direct câștigătoare. Kucova a fost mereu în alertă, gata să atace orice minge neutră sau mai scurtă și a refuzat să intre în schimburi de mingi mai lungi cu Irina, unde evident ar fi fost dezavantajă.

Și totuși, de la 5-3, a fost rândul Irinei să impresioneze în următoarele două game-uri. În cele din urmă, setul a ajuns în tiebreak, unde agresivitatea slovacei a făcut diferența în repetate rânduri, reușind să ducă meciul într-un set decisiv.

Până aici, meciul urma același scenariu cu întâlnirea lor de la Gdynia: Irina a câștigat destul de clar primul set, Kucova și-a făcut loc în partidă și a luptat să revină, pentru a duce meciul în setul al treilea.

Decisivul a avut și el același deznodământ ca în Polonia. Atunci, Irina a condus cu 4-2, dar în cele din urmă s-a văzut prinsă din urmă, egalată și învinsă. La Cluj, Irina a condus cu 5-4 și a fost la două puncte de victorie, apoi a condus cu 4-1 în tiebreak. Dar Kucova a refuzat efectiv să piardă și a luptat până la ultima picătură de energie pentru a smulge victoria. O victorie extrem de muncită, venită după un meci epuizant –  în care Irina, deși învinsă, a câștigat mai multe puncte decât adversara sa (116 la 115).

Pentru o nouă semifinală WTA, Kristina Kucova se va întâlni cu Mayar Sherif, care a învins-o, 6-2, 6-2 pe tânăra Alexandra Eala. Aceasta va fi a 5-a lor întâlnire, scorul întâlnirilor directe fiind 3-1 pentru Sherif, dar cu ultimul meci (Charleston 2020) câștigat de Kucova.

Categories
Powered By the creators of