1 - 8 August Cluj-Napoca

Simona Halep a venit în vizită la Winners Open: „Oamenii de aici sunt deosebiți, iar organizarea este absolut superbă”

Simona Halep a fost oaspetele de onoare al primei ediții a Winners Open, singurul turneu la nivel de circuit WTA organizat în acest moment în România. Însoțită de Ion Țiriac, Simona a vizitat clubul duminică seară și a asistat la meciurile de tenis de luni, înainte ca ploaia să întrerupă temporar programul primei zile de pe tabloul principal.

Simona a răspuns apoi la întrebările presei din România, despre prima ediție a Winners Open, despre planurile ei de viitor și despre cum ar trebui sprijinit tenisul din România. Uite câteva dintre declarațiile făcute de dubla campioană de Grand Slam.

Simona, ne bucurăm să te avem aici, la Winners Open. Jurnaliștii au fost foarte curioși dacă tu vei ajunge la Cluj și ne-au trimis foarte multe întrebări pentru tine. Începem cu cele de la Look TV și Look Sport. Cum ți se pare Winners Open? Te gândești să participi pe viitor la acest turneu? De ce ar avea nevoie turneul pentru ca tu să participi?

În primul rând, mă bucur că am ajuns la Cluj din nou, e o mare plăcere de fiecare dată. Oamenii de aici sunt deosebiți, iar organizarea este absolut superbă. Am ajuns aseară, am apucat să dau o tură peste tot și am văzut că sunt foarte multe zone de care sportivii chiar se pot bucura. La un turneu, ai numai meciuri, numai antrenamente, dar aici e și un beauty corner, e și sala de forță, care este foarte bună, îmi place și zona de VIP. Mă bucur tare că am venit, din păcate nu am putut să joc, fiind accidentată; nu am știut starea în care voi fi la această oră, în plus zgura nu se potrivește acum, pentru că eu plec săptămâna aceasta în Canada, la un turneu de hard. De data asta nu am putut să joc, dar pe viitor, dacă se va potrivi cu programul meu, cu siguranță voi juca. Îmi face o deosebită plăcere să joc la Cluj, așa cum am făcut-o și în FED Cup, când am câștigat câteva meciuri.

 

 

Ții legătura cu mai multe jucătoare din circuit. Sunt jucătoare din afară care te-au întrebat despre acest turneu? Și ce le-ai spus?

M-au întrebat cum e la Cluj. Eu nu am jucat prea mult în ultimele luni și nu am reușit să vorbesc prea mult cu alte jucătoare, care erau în bubble. Dar le-am spus că nu or să regrete dacă vin, pentru că sunt condiții foarte bune.

Cum te simți după accidentare? Cât de mult contează pentru tine că ai căzut un pic în clasament și care sunt planurile tale de viitor?

Da, o să ies din Top 10 după mulți ani. E un obiectiv să revin în Top 10, să mă lupt cu cele mai bune jucătoare din lume. Nu o să fie ușor, mă aștept la câteva înfrângeri dureroase, pentru că nu e ușor, trei luni în afara circuitului înseamnă mult. Va fi o revenire dificilă, pentru că și accidentarea a fost destul de gravă, e prima oară când am de-a face cu o ruptură musculară. Dar am încredere, am plăcere, am dorința de a reveni la un nivel înalt.

ProSport | Ai vreo favorită pentru turneul de la Cluj?

O româncă. Îmi doresc să câștige o româncă turneul.

Este vreo diferență între turneul de aici, de la Cluj, și cel de la București?

Mi se pare un pic mai relaxat aici, la Cluj. Pentru mine a fost diferit la București, pentru că am și jucat acolo doi ani. Aici nu am jucat, deci nu pot vorbi în calitate de jucătoare, dar ca spectatoare îmi place foarte mult aici la Cluj.

Prima TV | Avem cinci românce pe tabloul principal, printre care și Briana Szabo, care are doar 15 ani.

Wow, e o performanță să joci la vârsta asta pe tablou! Îi doresc succes, sper să nu aibă emoții, pentru că la vârsta aceea emoțiile sunt copleșitoare. Din câte am văzut în ultima vreme, Gabriela Ruse joacă foarte bine, a câștigat un turneu, a făcut o finală, deci cred că are o șansă bună să meargă spre finală și aici.

Cum ți s-au părut românii la Jocurile Olimpice? Ai urmărit meciurile de tenis?

Nu am urmărit prea mult tenis. M-am uitat la finală și o felicit pe Belinda Bencic, a făcut turneul vieții și a luat medalia de aur. Românii au făcut o treabă bună, am luat și aur, și argint, îi felicit tare mult, faptul că ajungi la o olimpiadă este deja o performanță. Să iei medalii mi se pare extraordinar.

Antena 1 | Dacă nu ai fost accidentată, ai fi fost la Cluj?

Dacă nu eram accidentată, aș fi fost la Tokyo, deci greu de zis.

Ar merita România un turneu și mai mare de tenis, fie el la București sau la Cluj?

Bineînțeles că ar merita. Avem foarte multe sportive în Top 100, eu sunt în Top 10 încă. România merită, dar trebuie ca și conducătorii să-și dorească să facă o infrastructură de care e nevoie pentru marile turnee. Se constuiesc săli de sport, stadioane, mai puțin terenuri de tenis.

Mi-aș dori ca cei în măsură să ia decizii să se gândească și la tenis, pentru că avem nevoie și de terenuri de tenis pentru cei mici, care vin din urmă.

Știri de Cluj | Ce ar trebui să se facă pentru a sprijini mai mult tenisul din România? Cum sunt ajutați jucătorii de tenis din alte țări, dacă știi?

Știu că multe sportive sunt susținute în totalitate de federația lor națională de tenis. Chiar am vorbit cu Ash Barty despre cum e în Australia și până nu demult totul a fost achitat pentru ea, de la antrenor, echipă, condiții de joc. Multe țări investesc în tenis, chiar în sportivii foarte buni, care au posibilități financiare deja. La noi asta a lipsit mulți ani și încă lipsește, dar poate se va face ceva pe viitor, pentru că avem mulți copii talentați care ar putea face treabă în tenis, dar care nu au posibilități financiare. Și e păcat să pierdem astfel de copilași.

Un mesaj jucătoarelor, fanilor de la Winners Open.

Le doresc mult succes jucătoarelor, alor noastre în primul rând. Le doresc să se simtă bine, pentru că e o atmosferă bună, să dea tot ce au mai bun ca să câștige, pentru că atunci când joci în țara ta e o bucurie specială când câștigi. La mine așa a fost la București. 
Spectatorilor le doresc să vină cât mai mulți la meciuri, pentru că jucătoarele noastre au nevoie de sprijinul lor. Sper să revenim la normal cât mai repede, pentru că această bulă este foarte greu de suportat.

Categorii
Powered By the creators of