1 - 8 August Cluj-Napoca

Preview | Ce ne propune tabloul principal al Winners Open 

Primul tablou principal din istoria turneului WTA Winners Open de la Cluj indică spre zile frumoase de tenis, cu confruntări spectaculoase între jucătoare cu stil de joc diferit. Avem pe tablou jucători experimentate, dar și aflate la început de carieră, dar și jucătoare aflate într-un punct al carierei în care sunt pregătite să-și atingă adevăratul potențial. 

Cum arată tabloul și potențialul traseu al jucătoarelor prezente la Winners Open

Alize Cornet, principala favorită a turneului și una dintre cele mai valoroase tenismene din circuitul WTA, va debuta la Cluj contra jucătoarei din Egipt, Mayar Sherif. Nu va fi deloc un prim tur facil pentru jucătoarea din Franța, Sherif având rezultate importante pe zgură în ultimii doi ani. În 2020, la Roland Garros, Sherif a devenit prima jucătoare din Egipt calificată pe tabloul principal, după trei victorii în calificări. Iar anul acesta, la Australian Open, a mai făcut un pas, obținând și prima victorie într-un Grand Slam pe tabloul principal, venind, de asemenea, din calificări. 

Dacă Alize Cornet e deja o jucătoare consacrată, cu rezultate și victorii mari obținute pe toate suprafețele, Sherif e și ea de urmărit aici. Atât pentru jocul ei, care se pliază foarte bine pe zgură (lovitura ei de dreapta e croită pentru o astfel de suprafață), cât și pentru intensitatea cu care joacă fiecare punct. Va fi o luptă pe cinste, între două jucătoare care nu renunță ușor. Aceasta va fi prima lor întâlnire directă. Învingătoarea va juca cu câștigătoare dintre Alexandra Eala, beneficiara unui wild card, și o jucătoare venită din calificări. 

Pe partea superioară a tabloului se mai află Irina Bara, Anna-Lenna Friedsam, Kristina Kucova (favorită 8), Martina Trevisan (favorită 4) sau Kristina Pliskova. Este o secțiune de tablou puternică, cu multe jucătoare capabile să joace excelent pe zgură: Irina Bara, care se descurcă grozav pe suprafața roșie, se întâlnește cu Anna-Lenna Friedsam (va fi prima lor confruntare). Kristina Kucova, care a ajuns la Cluj la scurt timp după ce a jucat prima finală WTA la simplu din carieră la Gdnya (WTA 250) o întâlnește pe Cagla Buyukakcay. Iar Martina Trevisan, sfertfinalistă la Roland Garros în 2020, are parte de un meci tare cu Kristyna Pliskova, una dintre jucătoarele cu cel mai bun serviciu din circuitul WTA – în prezent deține recordul de cei mai mulți ași serviți într-un meci la nivel WTA (31 ași). 

Tot pe această parte de tablou o găsim pe Briana Szabo, care la doar 15 ani va debuta într-un turneu WTA. Briana, care este cea mai tânără jucătoare din România cu clasament WTA, o va avea ca adversară în primul tur pe poloneza Katarzyna Kawa, jucătoare experimentată, în vârstă de 28 de ani, care se apropie de intrarea în top 100. E o întâlnire specială pentru Briana Szabo, dar și pentru adversara ei, care se află într-o perioadă bună a carierei: Kawa va încerca să confirme sezonul bun pe care-l traversează, Briana va avea parte de un moment unic, și de o șansă mare de a acumula experiență la acest nivel. 

Trecând spre celelalte jucătoare din România, Mihaela Buzărnescu va juca în primul tur cu Viktoriya Tomova, favorită 7. Buzărnescu o conduce pe Tomova cu 3-0 la întâlnirile directe iar în caz de victorie, în turul următor, Mihaela s-ar putea vedea cu Lara Arruabarena (o jucătoare foarte puternică pe zgură, cu multe rezultate notabile pe această suprafață) sau Evelyne Tiron, o altă jucătoare din România care va juca în premieră într-un turneu WTA. 

Ana Bogdan, favorita 3, va începe cu o jucătoare din calificări iar în turul următor ar putea să joace cu Naito Yuki sau o altă jucătoare venită din calificări. 

În partea inferioară a tabloului se mai află Gabriela Ruse (cap de serie 5), care va începe aventura ei la Cluj cu Lesia Tsurenko, o jucătoare extrem de periculoasă. Tsurenko este, de altfel, cea mai bună jucătoare prezentă la Winners Open care nu este cap de serie; cu patru turnee WTA câștigate la simplu, cu rezultate remarcabile în turnee de Grand Slam (optimi Roland Garros 2018, sferturi US Open 2018), Tsurenko va încerca să dea o replică puternică Gabrielei Ruse, cea mai în formă jucătoare de pe tabloul de la Cluj. Cele două nu s-au mai întâlnit până acum. 

De asemenea, Jaqueline Cristian va porni la Winners Open în primul tur contra jucătoarei din Ungaria, Reka Luka Jani. Cele două s-au întâlnit de patru ori deja în carieră (2-2), ultima oară chiar în urmă cu câteva zile la Belgrad, când a câștiat Reka. Învingătoarea acestui meci ar putea-o primi pe Andrea Petkovic, favorita 2 a turneului, care va deschide cu o jucătoare venită din calificări. 

Meciuri tari în primul tur

Gabriela Ruse vs. Lesia Tsurenko, Alize Cornet vs. Mayar Sherif; Viktoria Tomova vs. Anna-Karolina Schmiedlova, Martina Trevisan vs. Kristyna Pliskova, Irina Bara vs.  Anna-Lena Friedsam, Mihaela Buzărnescu vs. Viktoriya Tomova, Briana Szabo vs. Katarzyna Kawa. 

Categorii
Powered By the creators of