1 - 8 August Cluj-Napoca

Gabriela Ruse pierde cu Lesia Tsurenko, este eliminată în primul tur la Winners Open 

Gabriela Ruse, favorită 5 la Cluj – și pentru prima dată cap de serie într-un turneu WTA – a fost învinsă, 6-3, 6-3, de Lesia Tsurenko, după un meci în care jucătoarea din Ucraina a condus în mod permanent și i-a testat răbdarea Gabrielei.

Deși a ajuns la Cluj drept cea mai în formă jucătoare prezentă pe tabloul principal de la Winners Open, după cele două finale consecutive de la Hamburg și Palermo, contextul n-a fost neapărat cel mai favorabil pentru Gabriela. Dacă ne gândim la așteptări și la preiune, Gabi Ruse a fost în premieră într-o astfel de situație; apoi, dacă ne uităm la adversara ei, realizăm că Lesia Tsurenko a fost cea mai periculoasă adversară pe care ar fi putut să o primească în turul 1.

Tsurenko, fostă ocupantă a locului 23 mondial și câștigătoare a patru turnee WTA la simplu, și-a folosit toată experiența pentru a o depăși pe Gabriela, într-o confruntare în care ambele au avut probleme pe propriul serviciu.

Cu toate astea, Tsurenko a fost jucătoarea care a reușit să lege mult mai bine jocul, s-a apărat foarte bine și a încercat să o facă pe Gabriela să forțeze, reușind să se agațe de fiecare minge și să întoarcă în teren o minge în plus. Lesia este o jucătoare foarte tenace, care știe cum să gestioneze forța adversarelor, iar asta a jucat un rol esențial în meciul de astăzi.

Aventura Gabrielei Ruse la Winners Open se oprește în turul 1 de data asta, dar povestea ei continuă în următoarele turnee. Participarea ei la Cluj, în calitate de favorită și jucătoare de la care se așteapta mult, poate fi o primă lecție importantă pentru ceea ce va urma.

În schimb, Lesia Tsurenko, care a trecut prin multe accidentări în ultimul an și jumătate și a căzut în afara topului 150 WTA, tocmai a bifat prima ei victorie pe un tablou principal WTA. A reușit asta după fix un an de zile, ultimul ei meci câștigat fiind cu Ekaterina Alexandrova, la Praga, în august 2020.

În meciul următor, Tsurenko se va întâlni cu o jucătoare venită din calificări.

Categorii
Powered By the creators of