1 - 8 August Cluj-Napoca

Gabriela Ruse primește primul Wild Card de la Winners Open 2021

La o zi după succesul remarcabil de la Hamburg European Open, unde a câștigat primul ei titlu WTA din carieră, Gabriela Ruse a primit și primul Wild Card pentru tabloul principal al Winners Open (WO).

Gabriela, care a urcat 65 de poziții în clasamentul oficial după victoria din Germania, ocupând acum pe locul 133, devine astfel a cincea jucătoare din România prezentă la turneul WTA 250 de la Cluj: Patricia Maria Țig, Irina-Camelia Begu, Ana Bogdan și Irina Bara sunt celelalte românce care au confirmat deja prezența pe tabloul principal. Alte jucătoare din România se vor înscrie – sau vor fi invitate să participe – în calificări.

Gabriela Ruse (23 de ani) a câștigat și ediția-pilot de anul trecut, când la Winners Open au jucat, într-un format inedit, Irina Begu, Jaqueline Cristian, Irina Bara, Georgia Crăciun și Miriam Bulgaru.

În drum spre primul titlu WTA al carierei, Gabriela Ruse a venit din calificări, a jucat șapte zile consecutive și a învins trei jucătoare de pe lista capilor de serie, inclusiv pe favorita 1. Gabi le-a eliminat la Hamburg pe Jill Teichmann, Danielle Collins și Dayana Yastremska, iar în finală a învins-o pe favorita gazdelor, Andrea Petkovic.

La Cluj, Gabriela ar putea să se revadă cu Andrea Petkovic (97 WTA), învinsa ei din finala de duminică. Fostă jucătoare de Top 10, Andrea și-a reinventat cariera, după mai multe accidentări serioase, a publicat recent câteva frumoase povestiri autobiografice – legate în volumul „Între faimă și onoare se așterne întunericul” -, joacă din nou un tenis spectaculos și va fi una dintre aparițiile foarte interesante pentru publicul clujean.

Turneul de tenis Winners Open va avea loc în 1-8 august, la Winners Sports Club, cu public. Abonamentele și biletele au fost puse în vânzare în 1 iulie și mai mult de jumătate au fost deja epuizate.
Categorii
Powered By the creators of